Saturday 26 November 2011

Kes ütles, et Quairading'us igav on?

Nüüd on seljataga meie VII nädal Austraalias. Ja tuleb nentida, et kuigi sellesse nädalasse jäi palju head, juhtus ka midagi kohutavat vastukaaluks. Aga siis kronoloogilises järjestuses.

Eelmine laupäev oli Wicked'i ja Kymbo hen's ja bachelor party. See toimus meie pubis, mis tähendab, et see oli rahvast täis pakitud! Lisaks minule oli tööl veel kaks skimpy't - üks nais-, teine meessoost. Lõpuks ometi sai korralikult tööd teha. Korralikult, ehk siis tegemist oli nii palju, et kui sulgemisaeg oli (kell 12), arvasin mina, et kell on alles kümme. Ja esimest korda oli skimpy'dest midagi kasu ka. Mulle isegi meeldis nendega koos töötada. Mõlemad olid professionaalsed ja abivalmid. Eriti meesskimpy, hahahaa!

Esmaspäeval pärast tööd küpsetasime Erlega maailmaparima pitsa, või no panime sinna peale kõike, mis meile meeldib - SEENED!, hallitusjuust, pabrika jne. Ja küpsetasime selle meie uue sõbra Matti jaoks. Matt on meie linnakese pool manager, ehk siis pmt tegeleb basseini korrashoidmise, vetelpääste töö ja kõigega. Eriti tore on selle sõpruse juures ka see, et tänu sellele saame kogu aeg tasuta ujumas käia ja käia ujumas isegi siis, kui tegelikult pole bassein avatud. Tavaliselt avatakse see kell 12, aga kuna me ise peame samal ajal pubi avama, siis muidu ei saakski me ujumas käia:)

Teisipäeval tuli mul selline Mannu-igatsus peale, et otsustasin taaskord Brookton'i sõita. Seekord siis ainult Rex'iga kahekesi, sest Erle pidi töötama:( Suutsime taaskord Mannuga korraliku show korraldada, sest et seekord ei andnud ma ette teada, et kavatsen talle külla minna. Siiski veetsime mõnusa kvaliteetõhtu.

Kolmapäev ja neljapäev olid siiamaani kõige kuumemad päevad meie Austraalias veedetud aja jooksul. Tagasihoidlikud 37 kraadi varjus. Ja no, lubatakse, et läheb veel kuumemaks! Neljapäev oli lausa nii kuum, et meie pubi köök läks põlema! Nali-naljakas, aga tegelikult oli see üpriski hirmutav kogemus. Deanne oli just pliidid, fritüürid sisse lülitanud, et juhul, kui keegi lõunatama tuleb, siis on köök tegutsemiseks valmis. Kuna köögis oli nii palav, tuli Deanne ette baari sööma. Natukese aja pärast tundsime imelikku kõrbe lõhna. Läksime Deanne'iga vaatama ja ta tegi veel nalja, et kindlasti on köök leekides. Ja no, las ta põleb! Tegelikult avanes meile kohutav vaatepilt. Üks fritüüridest oli põlema läinud. Deanne'i esimene reaktsioon oli õnneks tuletõrjesse helistada ja alles siis sattus paanikasse. Endalegi üllatuseks, suutsin mina enamvähem kaine mõistuse säilitada ja läksime tulekustutite järgi. Täpselt samal hetkel, kui fritüüri üritasime kustutama hakata, läks elekter ära, leek tõusis veel suuremaks ja kõik kohad olid musta tossu täis! Kui pubi väljaspoolt vaadata, siis oleks tundunud, et terve maja on leekides! Siiski suutsime mitme peale (möödaminejad tulid kohe appi ja kõik olid ülimalt abivalmid!) leeki hoida vähemalt niigi tagasi, et kahjustada sai ainult köök. Suhteliselt kiiresti jõudis ka tuletõrje kohale... Esimene mõte pärast ohu möödumist oli see, et kui tänulik ma olen Maasikale, et see närune tuletõrjekoolitus sai läbitud. Vähemalt ei pidanud ma nuputama hakkama, kuidas tulekustuti töötab ja kuhu seda sihtida tuleb!

Sellel päeval me koristama ei hakanudki, kuna kogemusest oli keha ja vaim nii väsinud, et ei suutnud end liigutadagi. Kella kaheksast olin juba voodis ja magasin. Järgmisel hommikul kella üheksast hakkasime koristama. Mõned Deanne'i sõbrad tulid ka appi, nii et koristamine läks üpris kiiresti. Pidime siiski kogu maja üle pesema, kuna suitsust ja tulekustutitest olid kõik kohad tolmu ja mustust täis. Kella ühest olime juba avatud, kuna baari osa oli korras ja tervisekaitsetädi käis vaatamas ja lubas avada. Hiljem käis kindlustuseonu kööki vaatamas ja ütles, et köök makstakse täies ulatuses kinni. Isegi toit, mis külmkapis elektrikatkestuse pärast riknes.




Laupäevaks oli juba õnneks tulekahju unustatud ja kogu tähelepanu keerles pulmade ümber, mis oleks olnud muidu nädala tippsündmus. Ehk siis Wicked'i ja Kymbo pulmapäev. Pärastlõunal tuli pruut koos oma pruutneitsidega (kellest üks oli Deanne) pubisse sättima. Aitasin Wicked'ile meigi ja soengu teha. Õnneks saime Erlega mõlemad nii pulmatseremooniast, kui ka -peost osa, kuna Deanne oli nõus pubi varakult kinni panema. Pulmapidu oli lahe! Kuna see oli üle pika aja üks päev, kus me mõlemad Erlega vabad olime, siis saime koos pidutseda. Ja uskuge või mitte:D Just meie olime need, kes tantsupõrandal pilke püüdsid! Pilte kahjuks ise väga palju ei teinud, aga see eest oli pulmas ka fotograaf, nii et loodan, et saame varsti ka neid näha.

6 comments:

  1. Või pubi oli täis pakitud:D:D:D Õpi eesti keelt, Merle! :D

    ReplyDelete
  2. Päris hull ikka, aga eem meil siin oli ka just täna sarnane intident. Panin ahju sooja aga unustasin, et keegi oli sinna küpsetuspaberi sisse jätnud (korra nägin enne aga läks meelest) ja see läks täiega põlema. Algul vist lihtsalt kärssas seal ja kui ukse lahti tegin siis lahvatas päris korralikult põlema. Armas:D.

    ReplyDelete
  3. see väljend on väga loominguline, klubi on täis pakitud, minu arvates teeb kirjelduse huvitavaks :-)

    ReplyDelete
  4. ootan igatsusega uusi blogisid

    ReplyDelete
  5. No ma arvan, et Mari-Liis sai aru, et see on inglisekeelne väljend. Smth is packed with people.:D Ja naeris seda, et tavaliselt sain mina tema ja Kätlini üle naerda, kui kasutasid inglisekeelseid väljendeid eesti keeles.. Nüüd vist olen ka mina selle ohvriks langenud..:D

    ReplyDelete