Wednesday 29 February 2012

Veel Kulinist

Nii… Käsil on teine nädal Kulinis. Tänaseks oleme istutanud liiga palju puid. Usun, et kui puude istutamist ka unes näha, siis seda on liiga palju. Ühe aluse peal on ruumi sajale taimele. Kahe tunni jooksul teeme ära keskmiselt 20 alust. Päevas töötame kaheksa tundi. Lihtne matemaatika ütleb, et istutame päevas 8000 puud. See teeb 40 000 istikut nädalas. Planeet võib meid kiita! Töö iseloom on väga-väga üskluine. Ma ei suudakski seda tööd üle kahe nädala teha. Kui esimesel nädalal streikis mu keha, siis sellel nädalal teeb seda vaim. Uskumatu, kuidas lõunapausid lähevad lennates ja tööd tehes tundub iga minut tunnina. Kõige hullem, mis tööd tehes juhtuda saab, on see, et empeka aku saab tühjaks. Olen väga suure osa oma muusikakogust siin ära kuulanud. Boogie Wonderlandi saatel on nii mõnigi puu endale uue elu saanud.
Hosteli elust pole paraku midagi põnevat rääkida. Kõik on väga toredad ja korralikud tüdrukud. Kuna hommikud algavad varakult, siis kella kümneks on kõik juba kotil. Aaa… Ainukesed, kes ei ole nii väga toredad on kanadalased. Olen alati öelnud, et ega sealt Kanadast midagi head ei tule. Nüüd olen selles veendunud.
Kulin on tuntud oma basseini ja liutoru poolest. See on meil tänaseni paraku proovimata ja ilmselt nii see ka jääb, sest bassein ja ka kõik muud asutused (pood, postkontor jne) suletakse kell 6 või enne seda ja meie tööpäev lõppeb kell 5.30.
Igal oktoobril toimub siin Kulin Bush Races. Oletan, et see on analoogne Eestis kunagi toimunud Vidrike Galopi sarjaga. Ja tänu sellele üritusele kaunistavad linna plekkhobused. Võimalik, et liialdan, kui ütlen kaunistavad, aga tegelikult on need mõnel juhul päris vaimukad. Loodame varsti pilte teha, siis saate aru, millest räägin.
Meie viimase aja suursündmuseks on see, et käisime Westonias. Mitmel juhul on kuuldud, et oleme sealt pärit. Otsustasime, et see on koht, kus peame ära käima. Kena väike linnake. Tegime kohustusliku pildi linnasildi juures ära, läksime pubisse, võtsime väikse joogi ning ostsime mälestuseks stubbie holderi. Ja siis tagasi Quairdingusse.
Kätlin, ma vabandan, aga ka see postitus ei klassifitseeru õppimisest kõrvalehiilimise alla. Loodame järgmisel korral su standarditele vastata. Hetkel oleme nädalavahetuse ootuses. Tuleb pikk nädalavahetus. Esmaspäev on püha ja seega vaba päev. Me pole veel selgusele jõudnud, mida tähistatakse. Neil on siin pühadega veidrad lood. Näiteks, kui juhtub, et püha satub nädalavahetusele, siis on sellele järgnev esmaspäev vaba. Nüüd me mõtlesime, et kuna on liigaasta, siis peavad nad ühe päeva rohkem töötama, seega tuleb esmaspäev vabaks teha, sest ei saa end ju tööga ülekoormata. Võtke teiegi rahulikult!

5 comments:

  1. Hehe, tore on lõpuks ka Sinus sulest, Erle, midagi lugeda! Mis siis kanadalastel viga on? :D

    ReplyDelete
  2. Ma nõustun Erlega, Kanadast ei tule kunagi midagi head :D aga kuhu te siis suundute kui 2 nädalat metsa istutust läbi saab?

    Erika

    ReplyDelete
  3. Kanadalsed olid võrreldes teiste tüdrukutega natuke ülbed, ebaviisakad ja üleolevad (ja see on koguni mu 4. postitus:D).
    Tänaseks on mets istutatud ja suundume mõneks ajaks Perthi tagasi ja siis, kes teab... Vaatame, mis elu toob. E.

    ReplyDelete
  4. Aww, ei tead seekord täitsa kvalifitseerus:D Olen juba tervelt 2 tundi ei midagi teinud, nüüd on k6ik üle vaadatud, toas hakkab juba hämaraks minema, nii hullult pilves on nagu öö oleks:S. Aga ei tea, eks need inimesed ole ikka vastavalt iseloomule, minu kanadalased olid valdavalt küll ühed m6nusamad, m6ned natuke naiivsed kohati aga muidu toredad:). V6rdluseks olen omajagu eestlasi kohanud, kelle kohta ütleks et eiiiii palun mitte siin kaaaaa!
    btw, viskan blogisse m6ned lingid fotki albumitega oma käimistest, väga jutustada juurde polegi:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Täitsa õige jutt. Ega ei tahagi üldistada. Kindlasti on ka väga toredaid ja mõnusaid kanadalasi. Me jäime ühest töökohast sellise üldistamise tõttu ilma. Ühed eestlased keerasid mingi jama kokku ja nüüd keeldub selle firma omanik eestlasi tööle võtmast. E.

      Delete