Thursday 17 December 2015

First Christmas party this year :)

Pühapäeval toimus Perthis Eesti aukonsulaadis jõulupidu Austraalias elavatele eestlastele. Kohal oli palju erinevas vanuses inimesi: imikutest pensionärideni. Koosviibimine oli iseenesest vaid 2 tundi, kuid selle aja sees jõudis ilusti jõulusööki süüa, laulda ja jõuluvana ära näha. Söögiks oli suhteliselt tagasihoidlik kartulisalat, rosolje, hapukapsas, must leib, grill- ja verivorstid. Meeldis väga see, et kohale oli tulnud muhu leivaküpsetaja, kes lisaks tavalisele mustale leivale müüs ka šokolaadi-rosina leiba. Ostsime endale mõlemat sorti leiba ühe pätsi ka koju kaasa.

On Sunday, there was a Christmas party for estonians who live in Australia. The party took place at Estonian honorary consul in Perth. There were people of all ages: from babies to pensioners. The party wasn't that long, but included everything Christmasy - food, singing and Father Christmas. We ate potato salad with sauerkraut, sausages and blackpudding. We were happy that there was also a baker from Muhu, who sold legitimate black bread and chocolate-raisin bread. We also got his contacts, so the next time we have a craving for Estonian bread, we know where to get it from. 



Jõuluvana valik oli ausalt öeldes üpris ebaõnnestunud. Ma ei oskagi öelda, kas ta oli kuskilt netist tellitud või kellegi tuttav, kuid igal juhul tegi ta üpris kohatuid nalju laste kuuldes. Lapsed võib olla ise ei olnudki nii häiritud, sest ehk ei saanud aru täpselt, miks jõuluvana vihjab, et jõulumemm ikka üks õnnelik naine on, aga mind häiris see küll. Minu jaoks on jõuluvana ikkagi üks soe ja armas habemega mees, kes lastele kingitusi laulude või luuletuste vastu lunastab. See jõuluvana aga tegi mustkunsti, püüdis lastega koos (ebaõnnestunult) karaoket laulda ja lisaks tegi kohatuid nalju. No ei tea... Võib olla on Austraalia jõuluvanad teistsugused. 

Santa wasn't really a Santa in traditional sense. I was a bit shocked about his inappropriate jokes about Mrs. Santa being a lucky women... I am more used to a old bearded Santa, who is friendly and nice and who gives children presents in exchange of singing or reciting Christmas poems. Not somekind of inflated magician. I don't know if he was booked online or someone actually knew the guy, but anyway... At least some of the children enjoyed his visit - maybe only for the gifts but still.



Facebook arvab, et kuna ma olen Austraalias, siis mind kindlasti huvitab kriket. Sorry Facebook, you can't be more wrong! Still don't care about cricket.

 Avokaadod on siin niiiii maitsvad. Sõin Eestis ka ja see ei ole midagi nii erilist, kuid millegi pärast maitsevad nad siin lihtsalt palju paremini. Love the taste of avocado in here. I bet they're better than the ones we get in Estonia.

2 comments:

  1. yummi, avokaadod :-) Hea, et üldse jõulupidu oli :-)Muide meil Tartus on ka Kastani tänaval uus asi - Muhu leibade küpsetamise pagar lausa! Ostsin korra ka pätsi, rohkem ei osta, sest sellist leiba void lihtsalt pätside kaupa süüa - tuleb otse ahjust ja müüakse soojalt...

    ReplyDelete
  2. Haha! Teistpidi halb jälle, et liiga hea on :-D Ja muidu polnud peol midagi viga, väga tore oli! Lihtsalt jõuluvana oleksin võinud vist ise ka paremini mängida :-D aga no eks kõrvalt targutada on ikka lihtsam :-)

    ReplyDelete