Saturday 16 January 2016

Distance has a different meaning

See on lihtsalt nii imelik, kuidas vahemaadel on siin täiesti erinev tähendus võrreldes Eestiga. Kui Tartust Tallinnasse väga tihti ei viitsi sõita, sest 2,5 tundi sõitu on ikkagi suhteliselt tüütu, siis Austraalias on see sõit täiesti normaalne. Näiteks kui me Quairadingus olime, siis 2tunnine sõit Perthi ei tähendanud mitte midagi - mõned sõitsid lihtsalt Perthi selleks, et poodi minna ja siis tagasi sõita. Sama avastasin end ka sellel nädalal tegemas. Kuna reedel oli töölt vaba päev ja järgmisel päeval pidin alles 17.30 tööle minema, siis otsustasin sõita Cervantesesse, kus Erle ja Bob juba ees ootasid :)
  • Raadio ei levi linnadest väga palju kaugemale. Seekord olin targem ja panin oma telefoni muusikaga selleks juhuks valmis, et vaikuses sõitma ei peaks. // Radio doesn't work everywhere (similar to my phone reception). So if I'm not close enough to a city or bigger towns, I don't have reception. For an Estonian, this is super weird. 
I'm constantly amazed how different is the meaning of distance in Australia. Since it is a huge country, it doesn't feel that weird to drive 2 hours just to go shopping and then head back home. In Estonia, I plan a trip to Tallinn (which takes around 2,5 hours from Tartu), so once I go there, I will definitely spend the night or two and usually only go there when I really need to get something important done (like x-ray for visa or smth :D). So anyway, since I had Friday off from work, I decided to drive to Cervantes to have a one day holiday :) 

Leian, et kuna ma juba siin olen, siis peaksin proovima ära erinevad asjad, mis on Austraaliale omased. Nii käisimegi kohalikus pubis söömas ning tellisin endale roa, mille nimeks on Coat of arms ehk eesti keeles "vapp". // Feel I have to try everything to do with Australia while I'm already here. So had a meal called "Coat of arms" at the local tavern.
Nagu nimigi ütleb, siis taldrikul oli känguruu ja emu liha. Känguruud olin ma varem vaid vinnutatult proovinud ja emu sõin esimest korda elus. Mõlemad olid väga maitsvad. Känguruu liha oli suhteliselt vintske võrreldes näiteks veiselihaga, kuid samas oli see väga hästi kombineeritud ploomimoosiga, mis kokku andis super maitseelamuse. Emu liha ei olnud minu jaoks üllatuslikult üldsegi linnuliha moodi. Pigem nägi ta välja mingisuguse punase liha moodi. See oli küpsetatud nii, et keskelt oli suhteliselt tooreks jäetud. Koos küpsetatud pirni garneeringuga oli see samuti väga hea. 

This was my first time eating emu and kangaroo meat. I have had "Road kill" before which is kangaroo jerky, but never cooked like that. Kangaroo had plum jam and emu had baked pear on top, which really complimented the taste of both meat. Have to say, I was surprised about the taste and appearance of emu, because I thought it would look more like poultry. Instead, it was red and tough like somekind of red meat. 

Seda toitu süües mõtlesin irooniale, kuidas Cervantesesse sõites oli palju silte, mis hoiatavad loomade eest teel. Nii et loodusest hooliva inimesena jälgiksin veelgi hoolikamalt, et ühtegi neist nunnudest alla ei ajaks... Ja samas ka ise õnnetusse ei satuks, et õhtul neid samu loomi kohalikus pubis maitsta saaks. Minu isu on vist raske rikkuda :P

While eating my tea at the pub, I thought about the irony of the situation. Earlier, when I was driving up to Cervantes, there were many signs warning me about the wildlife in this area. So, for preserving nature and to not get to an accident, I drove carefully - just to eat the meat of the same animals in the evening... I guess it's difficult to ruin my appetite.


Seekord lisan veel mõned reklaamid, mis on mulle nalja pakkunud (sest nad on lihtsalt nii halvad!). Tundub, et austraallastele väga meeldib oma tooteid lauludega või tobedate hüüdlausetega reklaamida.

I think Australia has the worst commercials ever.. and they do like their jingles. Sadly, didn't find all of them on Youtube, but some examples.

Happy ho-ho-hoselink Christmas! :D











1 comment: