Wednesday 6 January 2016

Uus aasta! :)

2016 aasta võtsime vastu nii, nagu aasta tuleb ikka vastu võtta - rõõmsalt sõprade ja tuttavate keskel pidutsedes. Kuna minul imepäraselt oli töölt vaba päev (tööintervjuul juba öeldi, et pean arvestama kindlasti, et aastavahetusel tööl olen) ja järgmine päev pidin alles kella 5st õhtul tööl olema, siis otsustasime minna Quairadingusse, kuhu meid basseini peole oli kutsutud. Basseini pidu see siiski ei olnud, kuna õhtu oli väga tuuline ja keegi ujuma minna ei tahtnud. Külakostiks otsustasime teha küpsisetordi, mis sai päris maitsev, hoolimata sellest, et päris Eesti omaga seda võrrelda ei saa. Kahjuks ei jõudnud meie pakk, mis Estralian Tradingu leheküljelt tellisime õigeks ajaks kohale, nii et pidime leidma mingisuguse alternatiivi õigete küpsiste asemel. Hapukoore asendasime naturaalse jogurtiga, mille segasime vahukoorega ning jõhvikamoosi asendasime mustsõstramoosiga - see oli kõikidest valikutest loodetavasti kõige hapum. Koogi sisse peitsime ka ühe mandli, et tutvustada natuke Eesti traditsioone austraallastele - sellel, kes enda tüki seest pähkli leidis, peaks uuel aastal kõige rohkem õnne olema.

2016 came with a big celebration between our friends in Quairading. Even though, I was told at my job interview in Greenwood, that I should definitely work on New Year's Eve, somehow I still had a night off. So, we headed to a pool party in Quairading where we were invited. For a pool party, it was sadly way too cold and windy, but that didn't ruin a good night. For a dessert, we prepared a cookie-cake, which is something very common in Estonia. Sadly, we didn't have legit Estonian cookies, but we found quite a good replacement from Woolworths. We actually ordered Estonian goods from Estralian Trading webpage on 17th of December, but it still hasn't arrived!!! Post in Australia during or near holidays is ridiculous! Luckily, there are similar things sold in here too, so we didn't miss out on a good cake :) In the cake, we hid an almond, because of a tradition in Estonia - the one who gets the nut, will be the luckiest next year. We made the woman who got the piece with a nut very happy.


Ilutulestikust jäime seekord ilma, sest Quairading asub väga kuivas kohas ning rakettide taevasse saatmine oleks suhteliselt ohtlik. Väikesest sädemest võib väga kergesti kõik põlema minna. Selle asemel olid meil õnneks säraküünlad. Tegelikult tundub mulle üldsegi, et aastavahetuse pidu ei olegi niivõrd tähtis, kui on 26. jaanuari Austraalia päev - eelmisel korral õnnestus mul Perthis ka ilutulestikku vaatamas käia ja võin kindlalt öelda, et see on mu elu kõige uhkem ilutulestik üldse. Väärib oma inglise keelset nime sky show, mis sõna-sõnalt tähendab taeva etendust.

Instead of going to see fireworks for New Year, we just had to lit some sparklers, since Quairading is very dry during the summer and it can be dangerous. Anyhow, I wasn't too sad about it, because I'm hoping to see skyshow during 26th of January which is Australian Day and celebrated very big in here.


Head uut aastat! Happy New Year! 

1 comment: